I-a luat iarna prin surprindere: prima zăpadă lasă fără curent electric 2,7 milioane de americani (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 octombrie 2011 24 afişări

Numărul locuinţelor şi al firmelor rămase fără electricitate pe Coasta de Est a SUA a ajuns la 2,7 milioane, după căderile masive de zăpadă neobişnuite pentru această perioadă, care au afectat în aceste zile statele din nord-est.

Peste 650.000 de locuinţe si instituţii din Massachusetts (incluzând biroul guvernatorului Chris Christie), 200.000 din New Hampshire, peste 750.000 din Connecticut, peste 617.000 din New Jersey, peste 423.000 din Pennsylvania, mai mult de 29.000 din Maryland şi mai mult de 70.000 din zona New York nu au la această oră curent electric, relatează AP, citând autorităţile locale.

Trei oameni au murit, din cauze legate de condiţiile meteo - un bărbat din Pennsylvania peste a cărui casă a căzut un copac din cauza viscolului, o altă persoană din cauza unui accident de maşină în Connecticut, iar o alta în Massachusetts, fiindcă nu a ţinut cont de barajele instalate de poliţie în zonele cu cabluri de electricitate doborâte de furtună. Traficul aerian a fost perturbat, iar autorităţile au declarat stare de urgenţă în statele New Jersey, Connecticut, Massachusetts şi o parte din New York.

Guvernatorul de Connecticut, Dannel Malloy, a declarat că localnicii ar putea rămâne fără electricitate timp de o săptămână, numărul celor aflaţi în această situaţie fiind mai mare decât în perioada uraganului Irene. "Dacă nu aveţi curent, e posibil să rămâneţi în această situaţie pe o perioadă mai îndelungată", a spus Malloy.

Ninsoarea viscolită a depus un strat de 70 cm de zăpadă în Massachusetts, unde intensitatea furtunii a fost cea mai mare. PSE&G, cea mai mare companie de furnizare a gazului şi a electricităţii din New Jersey, şi-a avertizat clienţii să se pregătească pentru pene de curent prelungite şi a comunicat că până miercuri nu se întrevede reluarea furnizării.

Singurii care s-au bucurat de iarna prematură au fost schiorii: două staţiuni de schi din Vermont, Killington şi Mount Snow, precum şi staţiunea Sunday River din Maine, au deschis sezonul de schi. Casa Albă şi-a întrerupt petrecerea de Halloween, iar preşedintele Barack Obama a încercat să-i consoleze pe copiii înfofoliţi care au venit să-l colinde cu această ocazie şi să capete prăjiturele, bomboane şi fructe uscate, scrie The New York Times. "Ştiu că e frig aici; sunteţi în regulă? Nu e din cale-afară de plăcut pe aici", le-a spus preşedintele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/i-a-luat-iarna-prin-surprindere-prima-zapada-lasa-fara-curent-electric-2-7-milioane-de-americani-video-8918824
8918824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.