Hoţii pun în pericol sistemul energetic naţional

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 aprilie 2013 54 afişări

Elementele de susţinere – butuci şi pene de ancorare – de la trei stalpi ai liniei de înaltă tensiune Stupina – Varna, de 750 kV au fost susterase de hoţi, iar cei trei stâpli s-au prăbuşit şi linia a fost scoasă din funcţiune. Linia stupina – Varna este o linie de interconexiune între România şi Bulgaria.

Hoţii pun în pericol sistemul energetic naţional

Valoarea materialelor sustrase, precizează un comunicat al Transelectrica, este între 1000 şi 2000 de lei, dar pagubele produse companiei  - cheltuieli de remediere, repunerea în funcţiune a liniei, înlocuirea stâplilor căzuţi – se ridică la 500.000 de euro, la care se adaugă pagubele ce vor fi acordate proprietarilor de terenuri agricole pe suprafaţa cărora se va interveni.

În ultimii ani Transelectrica a înregistrat pagube de 2.500.000 de lei din cauza furturilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotii-pun-in-pericol-sistemul-energetic-national-10790868
10790868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.