Hotelul de lux care cheltuie 130.000 de dolari pe an pentru a înlocui foiţa de aur de pe tavan

Autor: Ioana Matei Postat la 20 noiembrie 2018 552 afişări

Hotelul de lux care cheltuie 130.000 de dolari pe an pentru a înlocui foiţa de aur de pe tavan

Palatul Emirates din Abu Dhabi era cel mai scump hotel care fusese vreodată construit la vremea la care a fost deschis, în 2005, fiind rezultatul unei investiţii de 3 miliarde de dolari. Holurile, camerele şi lobby- urile sunt prevăzute cu 1.000 de candelabre cu cristale Swarowski, care luminează tavanele decorate cu foiţă de aur.

La mai mult de un deceniu după lansarea acestuia, păstrarea opulenţei hotelului a devenit un job cu normă întreagă pentru Manoj Kuriakose, un inginer originar din India care se ocupă de întreţinerea aspectului hotelului. Kuriakose şi echipa lui au misiunea de a îngriji 2.000 de metri pătraţi de tavan ornamentat cu aur de 22 de carate şi frunze de argint. Aproximativ 50 de frunze de aur acoperă un metru pătrat, la un cost aproximativ de 100 de dolari.

Kuriakose înlocuieşte aproximativ şase metri pătraţi de aur zilnic, iar într-un an, palatul ajunge să cheltuie aproximativ 130.000 de dolari pe foiţă de aur în fiecare an. ”Oriunde te uiţi, vezi foiţele de aur şi argint”, spune Kuriakose.

Foiţele de aur pur sunt importate din Italia. ”Sunt sigur că nu există niciun hotel cu atât de multă foiţă de aur”, adaugă el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
hotel,
cheltuieli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.