Hotelul Ambasador, restituit după zece ani de procese moştenitorilor proprietarului naţionalizat

Postat la 27 mai 2013 60 afişări

Terenul şi clădirea Hotel Ambasador din Bucureşti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat zece ani.

Hotelul Ambasador, restituit după zece ani de procese moştenitorilor proprietarului naţionalizat

 Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520 mp şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură.

Clădirea a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar, şi a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După 10 ani de judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat prin hotărâre irevocabilă de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS şi Ministerul Finanţelor soluţia pronunţată încă din 2003 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti anul trecut, se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe moştenitorii fostului proprietar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotelul-ambasador-restituit-dupa-zece-ani-de-procese-mostenitorilor-proprietarului-nationalizat-10903341
10903341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.