Hidroelectrica: incompetenţa conducerii devine sabotaj al economiei naţionale

Postat la 20 iunie 2012 9 afişări

Trei oameni au decis că cea mai mare companie de stat trebuie să intre în insolvenţă, dar consecinţele le va suporta o ţară întreagă.

Remus Vulpescu, avocatul de 40 de ani numit de Victor Ponta la conducerea celei mai mari companii de stat, spune că insolvenţa companiei a fost hotărâtă vineri, în urma analizei de către membrii Consiliului de Administraţie a situaţiei financiare a companiei. Niciunul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, patru dintre ei numiţi de Guvern pe criterii politice, iar al cincilea numit de Fondul Proprietatea, nu are vreo legătură cu sectorul energetic. Cu toate astea, ei au decis că cel mai mare producător de energie din România nu mai are altă soluţie decât intrarea în insolvenţă şi reorganizarea, recunoscând practic neputinţa statului de a administra companiile strategice pe care le mai deţine. Vulpescu a precizat că situaţia companiei s-a înrăutăţit din cauza secetei care a condus la scăderea cifrei de afaceri şi a făcut ca datoriile să crească, Hidroelectrica fiind în situaţia în care nu are bani pentru a-şi plăti apa folosită în procesul de producţie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
hidroelectrica,
incompetenta,
economie
/actualitate/hidroelectrica-incompetenta-conducerii-devine-sabotaj-al-economiei-nationale-9765730
9765730
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.