Hidroelectrica începe să-şi vândă microhidrocentralele

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 iunie 2013 330 afişări

Hidroelectrica va organiza la începutul lunii iulie o licitaţie internaţională pentru vânzarea a 25 de microhidrocentrale la un preţ de pornire de 73,6 milioane de lei (16,6 milioane euro), parte a unui plan de cedare a 88 de astfel de unităţi.

Hidroelectrica începe să-şi vândă microhidrocentralele

Compania de stat va vinde cele 25 de unităţi în cinci pachete, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica. Microhidrocentralele care vor fi scoase la vânzare sunt amplasate în judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara şi Maramureş.

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie a electricităţii cu puteri de până la 10 MW.

Hidroelectrica, companie deţinută de stat, mai are în portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Între 2004 şi 2008 Hidroelectrica a vândut 81 de astfel de unităţi pentru 60 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hidroelectrica-incepe-sa-si-vanda-microhidrocentralele-10970988
10970988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.