Hidroelectrica iese din insolvenţă

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 iunie 2013 237 afişări

Compania Hidroelectrica poate ieşi din insolvenţă până la finalul lunii; Tribunalul Bucureşti a respins şi soluţionat astfel ultima dintre cele 75 de contestaţii formulate de foştii parteneri ai companiei.

Hidroelectrica iese din insolvenţă

Valoarea creanţelor revendicate de cei 381 creditori însumează 5,4 mld. lei, din care 3,5 mld. lei au fost recunoscute de către administratorul judiciar.

Hidroelectrica a fost restructurată şi rămâne cu 7 sucursale din 13, procesul urmând să genereze, printre altele, reducerea cu circa 300 a numărului de posturi şi o economie anuală la fondul de salarii estimată la aproximativ 6 milioane euro.

Sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Târgu Jiu, Buzău, Caransebeş au fost transformate în uzine şi integrate în sucursalele Cluj, Sebeş, Râmnicu Vâlcea, Porţile de Fier, Curtea de Argeş şi Haţeg. A şaptea sucursală este Bistriţa, care a preluat de la SH Buzău centralele Călimăneşti şi Movileni.

Personalul va fi redus, în urma restructurării, cu încă 150 de salariaţi, după ce din iunie 2012 şi până în aprilie 2013 numărul de salariaţi a scăzut de la 5.239 la 4.866, prin pensionări şi concedieri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hidroelectrica-iese-din-insolventa-10942968
10942968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.