Haos în fiscalitate după valul de legi schimbate peste noapte

Postat la 25 iulie 2017 479 afişări

Un nou haos în fiscalitate! Sunt vizate societăţile mici şi mijlocii, care nu ştiu în baza cărei legi vor plăti impozitul pe profit.

Haos în fiscalitate după valul de legi schimbate peste noapte

Ce ştim sigur este că, de la 1 august, firmele din turism scapă de impozitul specific, pe număr de paturi, mese şi scaune, şi vor fi taxate cu 3%, respectiv 1% din cifra de afaceri în cazul celor care au angajaţi.

"În februarie, că aşa e în România, s-a dat Ordonanţa de Urgenţă 3/2017 care a introdus acest plafon al IMM de 500.000 euro. Dar în acelaşi timp exista o altă lege, 170/2016 cea cu activitate specifică, care spunea că cei care au activităţi de restaurante, baruri, hotel, pensiuni şi alte facilităţi de cazare, plătesc impozitul specific dacă sunt plătitori de impozit pe profit.

Evident că nu a trecut nimănui prin cap să coreleze aceste 2 reglementări contradictorii. În acest moment legea actuală vine să complet procedura legată de micriintreprinderi şi aduce clarificări. Absolut toţi operatorii economici care la 31 dec 2016 au avut venit pana la 500.000 euro plătesc doar impoz pentru micriintreprinderi, adică 1% sau 3%, chiar dacă ai avea si obiect de activititate pentru impozitul specific, respectiv restaurante, baruri, hoteluri. În concluzie, după 1 august absolut toate societăţile care au venit pana 500 mii euro vor fi microintreprinderi şi nu mai achită impoz specific", a explicat consultantul fiscal Adrian Benta la Realitatea TV.

Persoanele juridice care realizează venituri sub jumătate de milion de euro vor avea, din august, un regim fiscal unitar, prin aplicarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor în scopul de aducere în acest sistem şi a celor care se află sub incidenţa impozitului specific, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.