Hackerul român care încurcă socotelile electorale din Statele Unite. "A spus adevărul atunci când a vorbit despre spargerea conturilor de e-mail"

Postat la 11 mai 2016 919 afişări

Hackerul român care încurcă socotelile electorale din Statele Unite. "A spus adevărul atunci când a vorbit despre spargerea conturilor de e-mail"

Atunci când hackerul român Marcel Lazăr, cunoscut sub numele de Guccifer, a afirmat pe postul american NBC că a spart contul de e-mail al lui Hillary Clinton, principala întrebare a fost dacă el spune sau nu adevărul. QVerity, companie din Statele Unite specializată în detectarea minciunilor prin folosirea unui model dezvoltat la CIA pare să aibă răspunsul la această întrebare.

Phil Houstom, CEO al QVerity, susţine că analiza realizată asupra interviului acordat de Guccifer relevă faptul că acesta a spus adevărul atunci când a vorbit despre spargerea conturilor de e-mail; ceea ce nu poate fi determinat în urma analizei video este dacă acele informaţii erau sau nu clasificate şi dacă obţinerea lor ar putea prejudicia, în vreun fel, securitatea Statelor Unite.

"Credem, bazându-ne pe răspunsurile lui Guccifer, că au existat o serie de limitări în ceea ce priveşte accesul pe care acesta l-a putut obţine", notează autorii analizei. "Pe măsură ce subiectul va fi analizat de autorităţi, acestea vor descoperi probabil ce părţi din server au fost compromise de către hackerul român."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hackerul-roman-care-incurca-socotelile-electorale-din-statele-unite-a-spus-adevarul-atunci-cand-a-vorbit-despre-spargerea-conturilor-de-e-mail-15304154
15304154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.