Hackerul milionar, eliberat pe cauţiune (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 februarie 2012 72 afişări

Fondatorul site-ului Megaupload.com, Kim Schmitz, arestat pentru escrocherie şi violarea drepturilor de autor şi a cărui extrădare este cerută de Statele Unite ale Americii, a fost eliberat pe cauţiune de justiţia neozeelandeză, potrivit unor surse judiciare citate de AFP şi preluate de agenţia Mediafax.

Kim Schmitz, cunoscut şi drept Kim Dotcom, un german în vârstă de 38 de ani, a fost arestat de autorităţile neozeelandeze pe 20 ianuarie în somptuoasa sa reşedinţă din Auckland, împreună cu alţi trei oficiali ai site-ului Megaupload.com, platformă emblematică şi controversată de descărcări ilegale de fişiere, acuzată de încălcarea drepturilor de autor.

Judecătorul Nevin Dawson a decis eliberarea pe cauţiune a lui Schmitz, după ce alte două solicitări în acest sens ale fondatorului Megaupload au primit răspuns negativ, pe motiv că acuzatul ar fugi din ţară, mai menţionează sursa citată. Dawson a spus însă că acest risc este scăzut după ce toate bunurile lui Dotcom au fost confiscate, iar anchetatorii nu au descoperit niciun nou cont bancar pe numele său după arestare. "Are toate motivele să stea alături de familia lui şi să se lupte să-şi recupereze bunurile", a explicat judecătorul, potrivit Mediafax.

Cu sediul la Hong Kong, site-ul Megaupload, care spunea că avea zilnic 50 de milioane de utilizatori, a fost închis pe 19 ianuarie de justiţia americană, care îi acuză pe responsabilii acestuia de provocarea unui prejudiciu de 500 de milioane de dolari deţinătorilor drepturilor de autor.

La doar o zi după ce MegaUpload.com a fost închis de FBI, a fost dezvăluită informaţia potrivit căreia Kim Schmitz, hackerul neamţ care a fondat site-ul, ar fi câştigat în ultimii zece ani aproximativ 100 de milioane de dolari, din activităţile de piraterie.

Megaupload.com era cunoscut internauţilor ca un site care permitea încărcarea şi descărcarea de filme, muzică, jocuri şi alte aplicaţii digitale. Schmitz a câştigat bani stimulând utilizatorii site-ului să plătească abonamente lunare pentru o mai bună viteză de descărcare şi o capacitate mai mare de stocare.

Potrivit fishki.net, strategia lui Schmitz a fost una câştigătoare, de vreme ce ajunsese să trăiască precum un rege, în reşedinţa lui din Noua Zeelandă. Acesta deţinea cea mai scumpă casă din ţară, evaluată la 36 de milioane de dolari. Avea, de asemenea, o colecţie impresionantă de maşini, care număra un Lamborghini, un Maserati, un Rolls Royce Phantom şi 15 Mercedes Benz. Avea şi un iaht de lux, evaluat la 9,6 milioane de dolari, precum şi o colecţie de obiecte de artă realizate de Christian Colin.

O parte din bani a fost făcută şi pe cale legală, atunci când Schmitz şi-a vândut pentru câteva milioane de dolari compania anti-hacking DataProtect. La scurt timp însă, a ajuns la închisoare, sub acuzaţia de insider trading pentru compania Letsbuyit. A fost arestat alături de olandezul Bram van der Kolk, considerat creierul tehnic din spatele megaUpload.

Dacă acuzaţiile recente de piraterie vor fi dovedite, Schmitz şi-ar putea petrece următorii şase ani în spatele gratiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haker,
MegaUpload.com,
Kim Schmitz
/actualitate/hackerul-milionar-eliberat-pe-cautiune-galerie-foto-9322724
9322724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.