Hackerii ruşi au vrut să fure milioane de lire sterline din conturile unor locuitori din Mariupol

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 februarie 2023 51 afişări

Hackerii ruşi au vrut să fure milioane de lire sterline din conturile unor locuitori din Mariupol

Hackerii ruşi au încercat să fure peste două milioane de lire sterline din conturile bancare ale unor locuitori din Mariupol, susţin ucrainenii.

O grupare din Rusia este acuzată că a spart conturile bancare ale locuitorilor morţi şi deportaţi din oraşul Mariupol, ocupat de ruşi în prima parte a războiului din Ucraina. Hackerii ar fi încercat să retragă peste două milioane de lire sterline, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

SBU susţine că a oprit schema „la scară largă" care a încercat să jefuiască băncile ucrainene, potrivit Sky News.

Schema a fost pusă în practică de o grupare infracţională din Doneţk-ul ocupat, care lucra cu serviciile speciale ruseşti. Membrii grupării au sunat la bănci pretinzând că acţionează în numele titularilor de conturi. Ei au folosit sucursalele bancare capturate din Mariupol pentru a obţine datele personale a aproape 4.000 de locuitori din zonă, inclusiv persoane care au murit sau au fost deportate cu forţa în Rusia.

Ulterior, ei au convertit banii furaţi în criptomonede, a precizat SBU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hackeri,
mariupol,
conturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.