Guvernul vrea să verse viitoarele redevenţe într-un fond special pentru proiecte decise politic

Postat la 17 iunie 2013 51 afişări

Guvernul intenţionează să înfiinţeze un fond special în care să fie vărsate toate redevenţele încasate de stat pentru noile exploatări de surse energetice şi care să fie folosit pentru obiective decise politic, precum construcţia de autostrăzi sau informatizare, a declarat premierul Victor Ponta.

Guvernul vrea să verse viitoarele redevenţe într-un fond special pentru proiecte decise politic

 "Vreau să facem, pe modelul Norvegiei, un fond special, în care toate redevenţele pe care le vom încasa pentru noile exploatări, fie că este vorba de off-shore, fie că este vorba de gaz de şist, să fie puse într-un fond - nu în buget de unde plătim diverse cheltuieli ale administraţiei sau salarii sau pensii -, ci le punem într-un fond de dezvoltare şi le folosim numai pentru... o să decidem politic, avem nevoie de autostrăzi, să informatizăm toată ţara", a spus Ponta la RTV.

Premierul Victor Ponta a declarat recent că Guvernul intenţionează să majoreze nivelul redevenţelor percepute producătorilor de petrol şi gaze mai devreme de anul 2015.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-vrea-sa-verse-viitoarele-redevente-intr-un-fond-special-pentru-proiecte-decise-politic-10976059
10976059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.