Guvernul va oferi fermierilor cel mult 1.000 lei lunar pentru fiecare tânăr angajat

Postat la 23 mai 2019 43 afişări

Guvernul va oferi fermierilor cel mult 1.000 lei lunar pentru fiecare tânăr angajat

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Guvernul aprobă un act normativ de sprijin financiar ca fermierii care angajează tineri să primească maximum 1.000 de lei lunar pentru fiecare angajat. În cazul angajaţilor cu studii medii fermierii vor primi 750 de lei,iar pentru cei fără studii 500 lei.

"Aprobăm un act normativ prin care sprijinim fermierii care creează locuri de muncă şi angajează tineri, acoperind o parte importantă din cheltuielile cu forţa de muncă. Astfel cei care angajează cel puţin doi tineri cu studii superioare de specialitate vor primi pentru fiecare angajat 1.000 de lei lunar. Sprijinul este de 750 de lei pentru fiecare angajat cu studii medii de specialitate sau absolvenţi ai unor cursuri de formare profesională, iar pentru persoanele fără studii ajutorul din partea statului este de 500 de lei pentru fiecare persoană. Sumele necesare pentru acest ajutor aşteptat de tinerii fermieri sunt deja asigurate în buget, prin urmare această măsură va produce efecte în scurt timp", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Executiv.

Aceasta a spus că, miercuri, aproximativ 107 milioane euro au intrat în contul României pentru fermieri şi pentru satul românesc.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fermieri,
angajare,
guvern,
tanar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.