Companiile Uber, Bolt şi Clever s-au înţeles cu Guvernul. Premierul anunţă punerea în dezbatere a OUG care reglementează activităţile de ride-sharing

Postat la 23 mai 2019 131 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ordonanţa de urgenţă care reglementează activităţile de tip ride-sharing va fi pusă joi în transparenţă decizională, urmând să fie adoptată săptămâna viitoare de către Guvern.

Companiile Uber, Bolt şi Clever s-au înţeles cu Guvernul. Premierul anunţă punerea în dezbatere a OUG care reglementează activităţile de ride-sharing

„Un alt subiect important aflat în atenţia publică este reglementarea activităţii de ride-sharing care aştepta demult o soluţie legislativă. Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării au avut în ultima săptămâna consultări repetate cu toţi factorii implicaţi, proces apreciat de către toate părţile. Astăzi proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la acest subiect va fi pus în consultare publică, urmând ca săptămâna viitoare să adoptăm soluţiile convenite”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Situaţia a fost creată de modificarea Legii taximetriei care a venit înainte de a fi implementate şi reglementările privind ride-sharing-ul aşa cum anunţase Guvernul după protestele taximetriştilor. La scurt timp după intrarea în vigoare a Legii taximetriei (începutul lunii mai - n.r.), timpii de aşteptare în cazul transportului Uber, Bolt şi Clever au crescut şi cu 50%, iar tarifele s-au mărit de patru ori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
activitati,
premier,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.