Guvernul spaniol anunţă că va suspenda, sâmbătă, autonomia regiunii catalane

Postat la 19 octombrie 2017 86 afişări

Guvernul spaniol a anunţat că va declanşa sâmbătă articolul 155 din Consituţia spaniolă ce prevede suspendarea autonomiei politice a regiunii catalane, după ce liderul catalan Carles Puigdemont a precizat că Parlamentul regional al Cataloniei ar urma să voteze declaraţia de independenţă.

Guvernul spaniol anunţă că va suspenda, sâmbătă, autonomia regiunii catalane

Joi, Carles Puigdemont a transmis o scrisoare Madridului în care a precizat că Parlamentul catalan ar putea vota declaraţia de independenţă, dacă premierul Rajoy va activa articolul 155 din Constituţia spaniolă şi dacă va refuza negocierile cu liderii regiunii catalane. În scrisoarea sa, Puigdemont a declarat că Guvernul spaniol împiedică progresul regiunii catalane, adăugând că dacă Madridul va continua să ”să împiedice dialogul şi să aplice acţiuni represive”, Catalonia îşi va declara în mod formal independenţa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.