Guvernul se implică în “criza” micilor: Vom face demersuri pentru a-i trece în lista “tradiţionalelor”

Autor: Gabriel Razi Postat la 02 mai 2013 22 afişări

Reprezentanţii Guvernului au anunţat că autorităţile vor face demersuri pentru ca micii româneşti să fie introduşi pe lista produselor “tradiţionale” alături de burger şi de cârnatul spaniol chorizo astfel încât reţeta tradiţională să fie păstrată.

Guvernul se implică în “criza” micilor: Vom face demersuri pentru a-i trece în lista “tradiţionalelor”

Reprezentanţii Guvernului au anunţat că autorităţile vor face demersuri pentru ca micii româneşti să fie introduşi pe lista produselor “tradiţionale” alături de burger şi de cârnatul spaniol chorizo astfel încât reţeta tradiţională să fie păstrată. Producţia locală de mici se află sub risc începând cu luna iunie în condiţiile în care la acel moment intră în vigoare un regulament european care interzice folosirea în compoziţia produselor din carne proaspată procesată a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant.

“Cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de Asociaţia Română a cărnii că reţeta produsului mititei să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Guvern.

Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern. În bani piaţa micilor este un business total de 50 milioane de euro anual. Anul trecut consumul de mici pe cap de locuitor a fost de aproximativ 1,1 kilograme. Consumul mediu total de carne este pe piaţa locală de aproximativ 60 kilograme pe cap de locuitor anual.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mici,
carne,
interzicere,
guvern
/actualitate/guvernul-se-implica-in-criza-micilor-vom-face-demersuri-pentru-a-i-trece-in-lista-traditionalelor-10832178
10832178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.