Guvernul renunta la forfetar, iar microintreprinderile ar putea plati 3% impozit pe venit

Postat la 22 noiembrie 2010 8 afişări

Guvernul a decis sa renunte la introducerea impozitului forfetar din cauza dificultatilor care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem si analizeaza posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Impozitul forfetar urma sa fie introdus incepand cu anul viitor ca masura compensatorie la impozitul minim, care a fost eliminat de la 1 octombrie.Pentru a realiza tinta de deficit stabilita pentru 2011 si pentru a compensa eliminarea impozitului minim, Guvernul s-a angajat in scrisoarea catre FMI sa continue reformele in sectorul sanatate pentru a imbunatati veniturile si sa controleze mai bine cheltuielile, sa reduca subventiile totale destinate bunastarii animalelor pentru 2011, dupa confirmarea introducerii finantarii acestor programe din Programul National European de Dezvoltare Rurala, sa rationalizeze in continuare ajutorul de stat si sa continue reducerea de angajati in sectorul public, intre altele prin mentinerea politicii de inlocuire a unui singur angajat din 7 care parasesc sistemul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
forfetar,
microintreprinderi
/actualitate/guvernul-renunta-la-forfetar-iar-microintreprinderile-ar-putea-plati-3-impozit-pe-venit-7737941
7737941
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.