Guvernul, Politia si judecatori romani, criticati in Raportul Departamentului de Stat al SUA

Postat la 28 iunie 2011 16 afişări

Guvernul, Politia si judecatori romani sunt criticati in Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane, autorii documentului notand eforturile considerabile din partea acestora, dar care de multe ori s-au dovedit a fi ineficiente sau incomplete.

Romania a transmis semnale contradictorii privind eforturile de aplicare a legii in domeniul traficului de persoane. Pedepsele in domeniu sunt destul de severe, fiind comparabile cu cele in cazul violului, noteaza autorii raportului. In 2010, autoritatile romane au investigat cu 42 de cazuri de trafic de persoane mai putine decat in 2009. Peste 400 de traficanti au fost pusi sub acuzare si peste 200 au fost condamnati in 2010, 145 dintre acestia din urma primind sentinte cu executare. Totusi, Guvernul nu a raportat ce sentinte a impus traficantilor condamnati si nici numarul de cazuri privind exploatarea prin munca identificate in 2010 sau numarul de persoane puse sub acuzare in aceste dosare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raport,
departament de stat,
sua,
critici
/actualitate/guvernul-politia-si-judecatori-romani-criticati-in-raportul-departamentului-de-stat-al-sua-8400843
8400843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.