Guvernul opreşte VÂNZAREA României: Străinii nu mai pot cumpăra pământ la liber

Postat la 09 mai 2016 10535 afişări

Guvernul opreşte VÂNZAREA României: Străinii nu mai pot cumpăra pământ la liber

Fermierii români se pare că au reuşit să-i convingă pe guvernanţii de la Bucureşti să schimbe legea care permite vânzarea terenurilor către străini.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, anunţă că Legea 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole urmează a fi modificată astfel încât cetăţenii străini să poată achiziţiona mai greu suprafeţe agricole în România.

“Vom introduce filtre care să asigure că nu ajunge oricum şi la oricine. E clar că sunt vizate persoanele care nu au cetăţenie română. Este o presiune foarte mare din partea producătorilor români, care consideră că vânzarea a condus la înstrăinarea terenurilor şi producătorii români nu mai au ce să lucreze”, a afirmat Irimescu.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma unei discuţii cu premierul Dacian Cioloş, iar specialiştii ministerului au termen două săptămâni pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care să fie apoi lansat în dezbatere publică.

Fermierii francezi, olandezi, belgieni şi nu doar ei vânează cele mai fertile terenuri din România! O spune răspicat un parlamentar român! Politicianul dezvăluie cum sunt ajutaţi străinii să ne cumpere pământul şi cum fermierul român este clar dezavantajat, informează Agro TV.

Un fermier care lucrează un teren în Franţa şi are o profitabilitate datorită subvenţiei de acolo, îşi permite să-şi dezvolte o nouă afacere cu acea subvenţie mare de acolo. El poate investi într-o altă ţară. Cum se şi întâmplă de foarte multe ori. Sunt mulţi fermieri veniţi la noi din Olanda, Franţa, Belgia care-şi menţin sau nu-şi mai menţin operaţiunile în ţările lor, dar mută în altă parte profitabilitatea obţinută.

Cititi mai multe pe www.romani-buni.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
straini,
vanzare,
refuz,
cumparare,
pamant,
guvern,
oprire
/actualitate/guvernul-opreste-vanzarea-romaniei-strainii-nu-mai-pot-cumpara-pamant-la-liber-15297370
15297370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.