Guvernul nu mai privatizeaza Tarom. Va fi vandut doar un pachet minoritar

Postat la 09 mai 2011 13 afişări

Guvernul a mentinut in scrisoarea de intentie la noul acord cu FMI obiectivul de a privatiza Oltchim, complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova, insa la Tarom, initial propusa spre privatizare, va vinde doar un pachet minoritar, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

In scrisoarea de intentie catre FMI de la evaluarea precedenta, Guvernul isi asumase ca, pana la finele lunii aprilie, va finaliza analiza in vederea identificarii unui investitor strategic la Tarom. Potrivit surselor, autoritatile romane si reprezentantii FMI au decis ca operatorul de transport aerian nu va fi vandut, insa nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste dimensiunea pachetului minoritar care va fi cedat. De asemenea, Guvernul va continua programele de vanzare a pachetelor minoritare la Petrom (10%), Transelectrica (15%), Transgaz (15%) si Romgaz (15%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
privatizare,
tarom,
actiuni,
pachet,
guvern
/actualitate/guvernul-nu-mai-privatizeaza-tarom-va-fi-vandut-doar-un-pachet-minoritar-8247445
8247445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.