Guvernul intenţionează să renunţe la compensarea de 50 de bani pentrru carburanţi - surse

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 decembrie 2022 33 afişări

Executivul urmează să renunţe la compensarea de 50 de bani pe litru de carburant, deoarece preţurile la benzină şi motorină sunt în scădere, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Guvernul intenţionează să renunţe la compensarea de 50 de bani pentrru carburanţi - surse

„Preţurile sunt în scădere şi sunt stabilizate, deci compensarea nu prea îşi mai are rostul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Potrivit surselor citate, măsura este susţinută de liberali, însă social-democraţii nu sunt de acord cu renunţarea la compensare.

Premierul Nicolae Ciucă anunţa pe 29 septembrie că Guvernul prelungeşte perioada în care preţurile la carburanţi sunt compensate cu 50 de bani până la sfârşitul anului.

„Menţionez decizia prin care vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte pe întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de aceeaşi măsură de compensare”, declara Ciucă.

Decizia iniţială de compensare a preţului la carburanţi cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

Jumătate din această reducere este decontată de către stat şi jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
compensare,
carburanţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.