Guvernul german cere poporului să facă economie la energie pentru a reduce dependenţa ţării de Rusia

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 17 aprilie 2022 54 afişări

Guvernul german cere poporului să facă economie la energie pentru a reduce dependenţa ţării de Rusia

Germanii ar trebui să înceapă să economisească energie pentru ca ţara lor să devină mai independentă de combustibilii fosili importaţi din Rusia, a declarat ministrul economiei Robert Habeck, citat de Euractiv. Pe măsură ce numărul victimelor civile ale războiului pornit de Rusia în Ucraina continuă să crească, în Germania cresc presiunile ca ţara să se îndepărteze de gazele şi petrolul Rusiei. Critici, analişti, guverne şi oameni de  rând spun că aceste venituri oferă Moscovei fonduri vitale pentru finanţarea războiului. Habeck a declarat că Germania ar putea fi mai puţin dependentă dacă cetăţenii îşi reduc consumul de energie, sugerându-le acestora să folosească ori de câte ori este posibil trenul sau bicicleta în loc să şofeze.

„Rog pe toată lumea să contribuie la economisirea energiei chiar acum“, a spus Habeck într-un interviu pentru Funke Media Group. Cu noua sa coaliţie guvernamentală reticentă să recurgă la măsuri obligatorii de economisire a energiei, cum ar fi limitarea vitezei pe autostradă, ca răspuns la războiul ruso-ucrainean, Habeck a recurs la rugăminţi. „Fiecare kilometru neparcurs cu maşina personală este o contribuţie la reducerea nevoii de a cumpăra energie din Rusia. De asemenea, protejăm şi clima“, a adăugat el. Ministrul a explicat că angajatorii ar putea contribui la acest efort oferind angajaţilor opţiunea de a lucra de acasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
rusia,
reducere,
dependenta,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.