Guvernul discută legea de reducere a CAS, documentul va fi trimis Parlamentului spre aprobare rapidă

Postat la 18 iunie 2014 22 afişări

Proiectul legii de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, va fi discutat, miercuri, de Guvern şi trimis cât mai rapid la Parlament, unde va fi adoptat de Senat în procedură de urgenţă şi de deputaţi la începutul lunii iulie, afirmă premierul Ponta.

Guvernul discută legea de reducere a CAS, documentul va fi trimis Parlamentului spre aprobare rapidă

 "Avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal, în sensul reducerii contribuţiilor de asigurări cu 5% (puncte -n.r.) de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul mi-a comunicat că aşteaptă proiectul, îl dezbate în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţiilor, la începutul lunii iulie, va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor, deci poate pleca la preşedinte pentru promulgare", a afirmat Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

El a susţinut totodată că s-a discutat cu instituţiile financiare internaţionale în această privinţă, iar Guvernul, fiind "mai bun gospodar", are bani puşi deoparte pentru această măsură.

"Cred că este o măsură foarte bună, cerută de mult timp de toate partidele politice. Unele, după ce am fost noi de acord, nu mai sunt ele de acord, dar e treaba lor. Avem - şi am discutat clar cu intituţiile financiare internaţionale - ne încadrăm în 2014 în toate obligaţiile pe care ni le-am asumat. Am fost un guvern mai bun gospodar şi avem nişte bani puşi deoparte pentru această reducere", a susţinut premierul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-discuta-legea-de-reducere-a-cas-documentul-va-fi-trimis-parlamentului-spre-aprobare-rapida-12782355
12782355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.