Cipru poate aproviziona cu gaze ţările din Europa Centrală

Postat la 18 iunie 2014 33 afişări

Cipru poate aproviziona cu gaze Bulgaria şi alte ţări din Europa Centrală, pentru a reduce dependenţa mare a regiunii de livrările ruseşti, a declarat la Nicosia ministrul bulgar de Externe Kristian Vigenin, relatează portalul incyprus.

Cipru poate aproviziona cu gaze ţările din Europa Centrală

 "Cipru poate juca un rol important în proiectul coridorului nord-sud, furnizând gaze terminalelor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Grecia, care să fie livrate apoi Bulgariei, României şi Europei Centrale", a spus Vigenin după discuţii avute luni cu omologul său cipriot Ioannis Kasoulides.

Vigenin a adăugat că este doar o idee care poate fi discutată, dar această opţiune există, el exprimându-şi speranţa într-o colaborare strânsă cu Cipru în această problemă. El a arătat că Bulgaria nu poate înlocui integral gazele ruseşti, dar că există posibilitatea ca Cipru să devină, pe termen mediu, furnizor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipru-poate-aproviziona-cu-gaze-tarile-din-europa-centrala-12781369
12781369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.