Firmele vor putea plăti taxele locale online pe ghiseul.ro până la finalul acestui an

Postat la 17 iunie 2014 32 afişări

Firmele vor putea plăti taxele şi impozitele locale online pe platforma ghiseul.ro, ca urmare a extinderii Sistemului Naţional Electronic de Plată Online (SNEP) a taxelor şi impozitelor şi pentru persoane juridice, a declarat Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

Firmele vor putea plăti taxele locale online pe ghiseul.ro până la finalul acestui an

 "La finalul anului 2014, inclusiv persoanele juridice vor putea să-şi plătească taxele şi impozitele locale pe ghiseul.ro. SNEP nu trebuie văzut ca un sistem care încearcă să excludă alte sisteme existente, ci este un sistem complementar, care vine în sprijinul celorlalte deja existente. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, ar trebui să fie foarte simple", a declarat Popescu, într-o conferinţă organizată de Visa cu sprijinul BNR.

Întrebată despre problemele privind distribuirea datelor de acces pe ghiseul.ro către contribuabili şi firme, Popescu a menţionat că s-a ajuns la concluzia că trebuie extinse modalităţile de emitere a datelor acces, respectiv să se mărească numărul de emitenţi astfel încât datele de acces să poată fi eliberate nu doar de către primării, ci şi de sucursalele ANAF şi chiar prin sistemul bancar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/firmele-vor-putea-plati-taxele-locale-online-pe-ghiseul-ro-pana-la-finalul-acestui-an-12774824
12774824
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.