Guvernul Ciucă dă înapoi: nu va mai scădea plafonul de impozitare pentru microîntreprinderi

Autor: Ramona Cornea Postat la 19 decembrie 2021 184 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că renunţă la reducerea plafonului de impozitare la microîntreprinderi, măsură ce presupunea ca firmele româneşti cu cifră de afaceri cuprinsă între 500.000 şi 1 mil. euro să treacă de la impozitul de 1% sau 3% pe venitul microîntreprinderii la impozit de 16% din profit.

Guvernul Ciucă dă înapoi: nu va mai scădea plafonul de impozitare pentru microîntreprinderi

ZF a scris că această măsură urma să vizeze circa 25.000 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de circa 85,4 mld. lei anul trecut şi cu un profit net cumulat de peste 14,3 mld. lei Statul ar fi colectat 2,3 mld. lei dacă ar fi aplicat impozitul pe profit de 16%, faţă de o sumă de 854 mil. lei pentru impozitarea cifrei de afaceri cu 1%.

Premierul  Nicolae Ciucă a anunţat că renunţă la reducerea plafonului de impozitare la microîntreprinderi, măsură ce presupunea ca firmele româneşti cu cifră de afaceri cuprinsă între 500.000 şi 1 mil. euro să treacă de la impozitul de 1% sau 3% pe venitul microîntreprinderii la impozit de 16% din profit.

„Antreprenorii români au nevoie de un mediu predictabil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit. Nu trebuie taxaţi suplimentar şi am discutat şi analizat, vom respecta prevederile aplicării Codului fiscal“, a declarat Nicolae Ciucă în deschiderea şedinţei de guvern de vineri.

ZF a scris săptămâna trecută că nouă din zece companii cu cifra de afaceri între 500.000 şi 1 mil. euro au raportat profit în anul 2020, conform unei analize a platformei financiare confidas.ro. În 2020 au fost aproape 25.000 de companii cu o astel de cifra de afaceri, dintre care mai mult de 22.500 au înregistrat profit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.