Guvernul Cîţu a aprobat prima rectificare bugetară. Cine primeşte mai mulţi bani

Autor: Dorin Oancea Postat la 07 septembrie 2021 119 afişări

Guvernul Cîţu a aprobat prima rectificare bugetară. Cine primeşte mai mulţi bani

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi prima rectificare bugetară a anului, bazată pe o creştere a PIB de 7%, de la 4,3% estimată la începutul anului, precum şi pe un deficit bugetar de 7,13% din PIB, în scădere uşoară faţă de începutul anului, a anunţat premierul Florin Cîţu. 

Veniturile bugetului cresc cu 15,5 miliarde lei iar cheltuielile cu 18,77 miliarde lei.

Pe ministere, bugetul Ministerului Sănătăţii creşte cu 3,7 miliarrde lei, Ministerul Dezvoltării primeşte în plus 2,3 miliarde lei, Ministrul Investiţiilor are un plus de 760 de milioane de lei, iar Ministerul Transporturilor 660 de milioane de lei, a precizat Cîţu.

Premierul a justificat creşterea sumelor alocate la fondul de rezervă al Guvernului prin solicitările primite pentru remedierea inundaţiilor şi altor calamităţi, în valoare de circa 1 miliard de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rectificare bugetară,
guvern,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.