Guvernul britanic a obligat The Guardian să distrugă mai multe dosare furnizate de Edward Snowden

Postat la 20 august 2013 58 afişări

Guvernul britanic a forţat cotidianul The Guardian să distrugă mai multe dosare, ameninţând cu o procedură judiciară după publicarea unor documente secrete americane furnizate de Edward Snowden, a declarat marţi editorul cotidianului britanic.

Guvernul britanic a obligat The Guardian să distrugă mai multe dosare furnizate de Edward Snowden

 Alan Rusbridger a declarat că a fost contactat "de un oficial de rang foarte înalt al Guvernului care a afirmat că reprezintă opinia premierului". Ulterior, el a avut două întâlniri cu acest oficial care "i-a cerut predarea sau distrugerea întregului material asupra căruia se lucra".

Cotidianul era în plin proces de publicare a dezvăluirilor privind programele de supraveghere masivă desfăşurate de Agenţia de Securitate Naţională (NSA) americană şi de corespondentul său britanic GCHQ, după livrarea de către fostul consultant american Edward Snowden a mii de documente secrete.

Într-un articol publicat marţi de Guardian, Rusbridger afirmă că autorităţile i-au spus: "V-aţi distrat destul. Acum vrem să ne predaţi chestia asta".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-britanic-a-obligat-the-guardian-sa-distruga-mai-multe-dosare-furnizate-de-edward-snowden-11261542
11261542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.