Guvernul a dat undă verde pentru timbrul de mediu. Taxa intră în vigoare de la jumătatea lunii martie. Scădere de 90% a taxei pentru motoarele non-Euro

Autor: Gabriel Razi, Ovidiu Bărbulescu Postat la 20 februarie 2013 13 afişări

Guvernul a avizat ieri introducerea timbrului de mediu care va înlocui actuala taxă auto, aceasta urmând să fie percepută la înmatricularea maşinilor din data de 15 martie.

Guvernul a avizat ieri introducerea timbrului de mediu care va înlocui actuala taxă auto, aceasta urmând să fie percepută la înmatricularea maşinilor din data de 15 martie. Formula de calcul a "noii taxe auto" va duce la o creştere cu circa 10% a sumelor de plată pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4 şi la o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2. "Timbrul de mediu completează principiul că poluatorul plăteşte. Pe piaţă s-ar fi înregistrat un blocaj la vânzarea autoturismelor vechi. Această taxă ţine cont de elementul de depreciere, de perioada mai scurtă de viaţă decât în cazul autoturismelor noi", a declarat ieri Rovana Plumb, ministrul mediului, în cadrul unei conferinţe la Palatul Victoria. Noua formă a "taxei auto" impactează direct asupra pieţei de autoturisme second-hand şi reprezintă o mişcare de relaxare fiscală în cazul înmatriculării de maşini vechi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-dat-unda-verde-pentru-timbrul-de-mediu-taxa-intra-in-vigoare-de-la-jumatatea-lunii-martie-scadere-de-90-a-taxei-pentru-motoarele-non-euro-10577774
10577774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.