Guvernul a avizat trecerea Transelectrica şi a Transgaz de la Economie la Finanţe

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 28 martie 2013 19 afişări

Guvernul a avizat ieri trecerea Transelectrica (TEL) şi a Transgaz (TGN), companiile care gestionează reţelele pentru transportul electricităţii, respectiv al gazelor naturale, de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Guvernul a avizat trecerea Transelectrica şi a Transgaz de la Economie la Finanţe

Guvernul a avizat ieri trecerea Transelectrica (TEL) şi a Transgaz (TGN), companiile care gestionează reţelele pentru transportul electricităţii, respectiv al gazelor naturale, de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale. Procedura este necesară pentru ca România să se conformeze unei directive europene privind separarea şi administrarea activităţilor de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei. Schimbarea acţionariatului celor două companii a fost anunţată încă din martie 2012, însă la acea dată Guvernul nu hotărâse care minister să preia participaţiile. Ministerul Economiei deţine 58,69% din capitalul Transelectrica şi 73,51% din titlurile Transgaz Mediaş. Guvernul a promis FMI că va derula oferte publice secundare până la sfârşitul anului 2012 pentru Transelectrica (15% din acţiuni) şi Transgaz (15% din acţiuni). Oferta Transelectrica s-a încheiat cu succes la finele lunii martie a anului trecut, dar listarea Transgaz nu a mai fost făcută întrucât în noiembrie 2012 preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au convenit să amâne procedura, considerând că momentul nu este prielnic.

Citit mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-a-avizat-trecerea-transelectrica-si-a-transgaz-de-la-economie-la-finante-10696349
10696349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.