Guru-ul pietelor emergente Mark Mobius a fost enervat ieri de intrebarile actionarilor FP

Postat la 28 aprilie 2011 17 afişări

Mai multi actionari ai Fondului Proprietatea (FP) si-au exprimat ieri nemultumirea in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) in legatura cu evolutia pretului actiunilor pe Bursa si au cerut explicatii din partea administratorului fondului, Franklin Templeton.

Actiunile Fondului Proprietatea au scazut recent sub pragul de 0,58 lei, tranzactionandu-se cu 42% sub nivelul de un leu la care statul a realizat conversia titlurilor de despagubire in actiuni. Cu alte cuvinte, cine avea de primit un milion de lei de la stat ca despagubire pentru proprietatile confiscate de regimul comunist a primit pana la inceputul acestui an un milion de actiuni FP.

De la listarea la Bursa, pe 25 ianuarie, actiunile s-au tranzactionat la un pret mediu de circa 0,61 lei, adica fostii proprietari au putut recupera doar 61% din suma primita ca despagubire de la stat.

Acestia se tem ca odata cu reluarea procesului de conversie a titlurilor de despagubire in actiuni, pe data de 2 mai, pretul de pe Bursa al actiunilor va continua sa scada. Cei care vor primi actiuni incepand din 2 mai le vor primi la pretul mediu de pe Bursa din ultimele 60 de zile, de circa 0,6045 lei. Astfel, la un milion de lei despagubire ei vor avea dreptul la un numar mai mare de actiuni (circa 1,65 milioane de actiuni).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mark Mobius,
actionarilor,
FP
/actualitate/guru-ul-pietelor-emergente-mark-mobius-a-fost-enervat-ieri-de-intrebarile-actionarilor-fp-8199725
8199725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.