Guma de mestecat, o istorie timpurie

Postat la 10 decembrie 2005 4 afişări

Placerea mestecatului are o istorie veche. Grecii antici mestecau mastic - un fel de guma de mestecat facuta din rasina arborelui de mastic, iar maiasii mestecau o substanta facuta din seva arborelui sapodilla. Indienii nord-americani mestecau rasina de molid si au transmis obiceiul si noilor-veniti, care mai obisnuiau sa mestece si ceara de albine.

Placerea mestecatului are o istorie veche. Grecii antici mestecau mastic - un fel de guma de mestecat facuta din rasina arborelui de mastic, iar maiasii mestecau o substanta facuta din seva arborelui sapodilla. Indienii nord-americani mestecau rasina de molid si au transmis obiceiul si noilor-veniti, care mai obisnuiau sa mestece si ceara de albine. Totusi, guma, ca produs de consum, a cunoscut in 150 de ani o dezvoltare cum nu visau primii inventatori.

1848: John B. Curtis a facut si vandut prima guma de mestecat, care se numea State of Maine Pure Spruce Gum (guma pura de molid din statul Maine).

1850: Curtis a inceput sa vanda gume aromate facute din parafina, produse mai populare decat guma din rasina.

1869: William Finley Semple a fost primul care a patentat o guma de mestecat.

1971: Thomas Adams a patentat o masina pentru fabricarea gumei.

1880: John Colgan a descoperit cum sa faca pentru ca guma sa aiba gust bun o perioada mai lunga, in timpul mestecatului.

1888: Tutti-Frutti, un produs al companiei Adams, a fost prima guma vanduta la tonomat. Masinariile erau asezate in metroul din New York.

1899: Franklin V. Canning, un farmacist din New York, a inventat guma Dentyne.

1906: Frank Fleer a inventat prima guma de mestecat pentru baloane, numita Blibber-Blubber.

1914: A fost creata marca Wrigley Doublemint. Responsabili pentru adaugarea extractelor de menta si fructe in guma de mestecat au fost William Wrigley, Jr. si Henry Fleer.

1928: A fost inventata guma de mestecat de culoare roz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guma de mestecat,
o istorie timpurie
/actualitate/guma-de-mestecat-o-istorie-timpurie-1005212
1005212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.