Grupul statelor UE10 trece pe plus pentru prima data de la inceputul crizei

Postat la 16 iulie 2010 13 afişări

UE10, grupul statelor UE care au aderat din 2004, a revenit pe crestere economica pozitiva pentru prima data de la inceputul crizei financiare globale, insa relansarea este fragila si neuniforma, reflectand factori care se manifesta diferentiat la nivelul fiecarei tari, se arata intr-un raport BM.

Potrivit raportului Bancii Mondiale (BM) privind statele UE10 prezentat vineri la Bruxelles, cresterea economica din regiune a fost de 0,8% in primul trimestru al acestui an, fata de o scadere de 2,1% in ultima parte a anului trecut. "Insa cresterea inregistrata in zona statelor UE10 este inegala, reflectand diverse niveluri ale dependentei fata de cererea externa, ale dezechilibrelor initiale, precum si diversi factori specifici fiecarei tari. In primul trimestru al anului 2010, cel mai mare nivel al cresterii anuale s-a inregistrat in Slovacia - cu ajutorul revenirii din sectorul auto - precum si in Polonia, singura tara membra UE care a inregistrat o crestere pozitiva in anul 2009. Activitatea economica a inregistrat din nou o crestere si in Ungaria si Cehia, continuand totusi sa se contracte, desi la niveluri mai moderate, in tari ca Letonia, Bulgaria, Lituania, Romania si Estonia", se spune in raport.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
crestere economica,
UE10,
criza,
relansare
/actualitate/grupul-statelor-ue10-trece-pe-plus-pentru-prima-data-de-la-inceputul-crizei-6582598
6582598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.