Grupul german de companii aeriene Lufthansa anunţă un plan de restructurare prin care va concedia un sfert dintre angajaţii cu roluri de leadership

Autor: Ioana Matei Postat la 07 iulie 2020 152 afişări

Grupul german de companii aeriene Lufthansa anunţă un plan de restructurare prin care va concedia un sfert dintre angajaţii cu roluri de leadership

Grupul german Lufthansa a anunţat că va renunţa la 20% din poziţiile de leadership ale acestuia şi la 1.000 de posturi din domeniul administrativ, într-un plan de restructurare generat de prăbuşirea cauzată de coronavirus, potrivit Reuters.

În cadrul grupului Lufthansa lucraeză în jur de 138.000 de persoane. Reprezentanţii companiei au declarat Reuters că vor opri de asemenea investiţiile în aeronave noi, deşi până în 2023 ar putea achiziţiona totuşi 80 de avioane noi.

Lufthansa a primit un bailout de 9 miliarde de euro de la guvern, asigurând astfel viitorului operatorului naţional german, după ce acesta a fost adus pe marginea prăpastiei din cauza pandemiei.

Reprezentanţii companiei au mai declarat că au 22.000 de angajaţi în regim full time de care nu mai au nevoie, dar că încearcă să evite concedierile forţate.

Vor continua însă discuţiile cu sindicatele în vederea unor disponibilizări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lufthansa,
grup,
anunt,
plan,
restructurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.