Grupul G7 anunţă angajamente semnificative pentru reducerea utilizării combustibililor fosili

Autor: Mihai Draghici Postat la 27 mai 2022 33 afişări

Grupul G7 anunţă angajamente semnificative pentru reducerea utilizării combustibililor fosili

Naţiunile din Grupul G7 au decis, vineri, oprirea subvenţiilor pentru proiecte în străinătate cu sisteme de energie fosilă şi reducerea semnificativă până în 2035 a producţiei interne de electricitate din surse poluante.

"Asumăm angajamentul de a opri, până la sfârşitul anului 2022, orice nou ajutor public direct la nivel internaţional pentru proiecte în sectorul energiilor fosile fără echipamente pentru capturarea dioxidului de carbon", anunţă Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7), la finalul reuniunii miniştrilor Energiei şi Climei, desfăşurată la Berlin.

De asemenea, statele membre G7 s-au angajat, potrivit cotidianului Le Figaro, să reducă semnificativ utilizarea combustibililor fosili în sectorul intern pentru producţia de electricitate "până în anul 2035", în cadrul eforturilor pentru contracararea încălzării climei prin renunţarea treptată la utilizarea cărbunelui.

Japonia era ultimul stat care se opunea acestor măsuri, dar a acceptat vineri acest plan. Din Grupul naţiunilor puternic dezvoltate (G7) fac parte Statele Unite, Canada, Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia şi Japonia.

Uniunea Europeană are obiectivul de a reduce cu 55% emisiile poluante până în anul 2030, în raport cu nivelul din 1990. De asemenea, Uniunea Europeană vrea să diminueze dependenţa energetică de Rusia. Statele Unite au obiectivul de a reduce cu 50%-52% emisiile poluante până în 2030, comparativ cu nivelul din 2005.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
g7,
poluare,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.