Grindeanu, privind asocierea cu OUG 13/2017: Amintesc că sunt cel care a dat Ordonanţa 14

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 noiembrie 2021 69 afişări

Sorin Grindeanu respinge informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora liderul PNL, Florin Cîţu, ar fi cerut PSD să nu-l propună ca membru al guvernului, pe motiv că ar fi asociat cu momentul emiterii OUG 13: „Niciodată. Amintesc că sunt cel care a dat ordonanţa 14”.

Grindeanu, privind asocierea cu OUG 13/2017: Amintesc că sunt cel care a dat Ordonanţa 14

„Negocierile continuă. Întâlnirea a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetăţeni. Ne dorim să creştem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocaţiile să fie conform legii. Pentru asta am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a creşte veniturile statului”, spune primvicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Prima propunere a social-democraţilor este „taxarea luxului”.

„Aici e un ucru pe care nu-l inventăm noi. Toate ţările civilizate au aşa ceva. Vrei yaht, plăteşti în plus, vrei maşini de sute de mii de euro, plăteşti în plus. E o intenţie, nu e impunere. Doi, ştim că România are cea mai mică rata de colectare la nivelul UE. Este necesar să corectăm. Trei. E nevoie de un efort naţional pentru combaterea evaziunii fiscale. E inadmisibil ca şi acum, la ani buni, scanerele pe care tot statul român le-a luat, stau nefolosite, iar contrabanda este în floare în România. Şi patru - nu suntem de acord cu eliminarea facilităţilor pentru cercetare, IT şi construcţii. Impactul pe care noi l-a calculat ar fi unul care nu ar da cu plus”, adaugă Grindeanu.

Pe de altă parte, social-democratul respinge informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora liderul PNL, Florin Cîţu, ar fi cerut PSD să nu-l propună ca membru al guvernului, pe motiv că ar fi asociat cu momentul emiterii OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă.

„Văd că e această temă, o temă de mult, de patru-cinci ani. Nu a fost o secundă vorba. Am fost la toate întâlnirile care au avut loc şi nu au avut loc. Niciodată. Amintesc că sunt cel care a dat ordonanţa 14 (care a abrogat OUG 13/2017-n.r.)”, conchide Grindeanu.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că liberalii sunt „reticenţi să fie Sorin Grindeanu în Guvernul viitor din cauza OUG 13, întrucât PNL ar fi asociat cu momentul care a scos sute de mii de români în stradă”.

„În şedinţa de marţi seara, liberalii nu au transmis nimic legat de Grindeanu, dar Florin Cîţu a spus că dacă PSD are condiţii pentru nume, atunci şi PNL are o listă foarte lungă pentru PSD, de nume pe care nu le vrea PNL în Guvern”, au mai spus sursele citate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
guvern,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.