Grindeanu: E puţin probabil ca Tarom să poată să acopere în totalitate oferta de servicii a Blue Air

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 noiembrie 2022 125 afişări

Grindeanu: E puţin probabil ca Tarom să poată să acopere în totalitate oferta de servicii a Blue Air

Este puţin probabil ca Tarom să poată să acopere în totalitate oferta de servicii a Blue Air Aviation, în eventualitatea în care această companie nu-şi va mai relua zborurile, afirmă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în răspunsul la o interpelare a unui parlamentar.

„Reluarea zborurilor Blue Air este o decizie care aparţie în totalitate managementului operatorului aerian, care are obligaţia identificării resurselor necesare revenirii în piaţă. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va sprijini, în limita competenţelor şi atribuţiilor legale, demersurile pe care Blue Air le va întreprinde în acest sens”, afirmă Sorin Grindeanu.

El aminteşte că Tarom se află în procens de restructurare, planul de restructurare fiind în evaluarea Comisiei Europene.

„O componentă importantă a planului de restructurare o reprezintă planul de operare care trebuie astfel conceput încât sdă asigure profitabilitatea companiei, începând cu anul 2025, fiind interzisă extinderea operaţiunilor companiei atâta timp cât beneficiază de ajutor de restructurare din fonduri publice. Din această perspectivă, este puţin probabil ca Tarom să poată să acopere în totalitate oferta de servicii a Blue Air Aviation, în eventualitatea în care această companie nu-şi va mai relua zborurile”, încheie Grindeanu.

Deputatul PNL Valentin Ilie Făgărăşian l-a interpelat pe ministrul Transporturilor şi a solicitat informaţii privind soluţiile ministerului pentru relansarea companiei Blue Air şi reluarea zborurilor din şi către România.

„În situaţia nedorită în care zborurile companiei Blue Air nu se vor mai putea relua, este posibil ca Tarom să îşi diversifice oferta / tarifele către destinaţiile spre care opera Blue Air în România, pentru a genera o concurenţă reală şi servicii mai bine?”, a întrebat liberalul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
tarom,
blue air

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.