Grecii de la NBG mai au depozite de la clienţi de 700 mil. euro

Postat la 24 decembrie 2012 17 afişări

National Bank of Greece, grupul elen care controlează Banca Românească, înregistrat la sfârşitul lunii septembrie un sold al depozitelor atrase de pe piaţa locală de circa 700 mil. euro, în scădere cu 100 mil. euro faţă de nivelul din urmă cu un an. Comparativ cu septembrie 2010 grecii au pierdut depozite în valoare de aproximativ 200 mil. euro, potrivit datelor publicate la Atena.

Banca Românească se numără printre instituţiile de credit care au menţinut presiunea pe dobânzile la depozite în încercarea de a nu pierde prea mulţi clienţi din cauza percepţiei legate de situaţia dificilă a băncilor din Grecia. Chiar şi în prezent banca oferă dobânzi de 4,2% pe an la depozitele în euro pe patru luni, respectiv de 6,25% la cele în lei, cu efectele de rigoare la nivelul contului de profit şi pierdere. În acelaşi timp, gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane a scăzut de la 51% în septembrie la 2011, la 44% în septembrie 2012.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
greci,
nbg,
depozite,
financiar
/actualitate/grecii-de-la-nbg-mai-au-depozite-de-la-clienti-de-700-mil-euro-10410019
10410019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.