Grecia va primi opt miliarde de euro în luna noiembrie de la FMI şi UE

Postat la 12 octombrie 2011 13 afişări

Grecia va primi 8 miliarde euro în luna noiembrie de la FMI şi UE după ce rapoartele misiunii comune la Atena a reprezentanţilor Comisiei Europene, FMI şi BCE, care s-a încheiat marţi, vor fi avizate de către miniştrii Finanţelor din zona euro şi Consiliul Director al FMI.

"Odată ce Eurogroup şi Consiliul Director al FMI vor aproba concluziile celei de-a cincea evaluări, următoarea tranşă de 8 miliarde euro (5,8 miliarde euro din partea statelor membre şi 2,2 miliarde euro de la FMI) va deveni disponibilă, cel mai prbabil, la începutul lunii noiembrie", se arată într-un comunicat transmis marţi de delegaţia CE, FMI şi BCE. Tranşa de 8 miliarde euro face parte din programul de finanţare de 110 miliarde euro convenit în mai 2010. Inspectorii CE, FMI şi BCE au arătat că Grecia va rata ţinta de deficit din acest an, iar pentru a o respecta pe cea de anul viitor va fi necesară "implementarea decisivă" a măsurilor de austeritate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
finantare,
fmi,
ue,
raport
/actualitate/grecia-va-primi-opt-miliarde-de-euro-in-luna-noiembrie-de-la-fmi-si-ue-8857170
8857170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.