Grecia trebuie să acceseze fondurile structurale pentru a stimula creşterea economică

Postat la 26 septembrie 2011 10 afişări

Uniunea Europeană vrea să-şi mobilizeze fondurile structurale drept garanţii pentru băncile greceşti cu probleme, pentru a stimula creşterea economică, a declarat pentru Die Welt directorul echipei însărcinată de UE să monitorizeze progresul reformelor din Grecia.

Horst Reichenbach a afirmat, într-un interviu pentru ediţia de luni a Die Welt, că una dintre principalele probleme ale Greciei este că "economia reală nu are acces la sprijin financiar sau la credit" .

"Sectorul bancar a fost foarte solid, dar a suferit mult în criza datoriilor de stat. Nu are posibilitatea de a finanţa şi susţine creşterea de care este atât de mare nevoie", a arătat Reichenbach, şeful echipei de 25 de membri care trebuie să raporteze progresele Greciei în privinţa reformelor care condiţionează acordurile de fiannţare externă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-trebuie-sa-acceseze-fondurile-structurale-pentru-a-stimula-cresterea-economica-8801068
8801068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.