Grecia ar putea reduce din nou pensiile pentru a primi în continuare ajutor extern

Postat la 09 august 2012 17 afişări

Grecia ia în calcul reducerea pensiilor pentru a respecta angajamentele de austeritate luate faţă de creditorii externi, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul elen Kathimerini.

Scăderea ar putea varia de la 2-3% pentru pensiile mici până la 15% pentru cele mai mari. Reducerea pensiilor ar face parte din efortul de a identifica economii de 11,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani. Creditorii externi au cerut economiile pentru a continua ajutorul financiar pentru statul elen. "Nu există soluţii uşoare. Eforturile noastre sunt concentrate pe evitarea oricăror reduceri pentru cei cu pensiile cele mai mici, dar, din păcate, acesta este cel mai numeros segment. Cheltuielile pentru pensii au fost limitate puternic, dar trebuie scăzute şi mai mult", a declarat, la un post de radio, ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis. Vroutsis ar trebui să propună, până luni, liderilor celor trei partide din coaliţia de guvernământ scenarii alternative pentru economisirea a peste 5 miliarde de euro la cheltuielile pentru pensii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
pensii,
ajutor extern,
Kathimerini
/actualitate/grecia-ar-putea-reduce-din-nou-pensiile-pentru-a-primi-in-continuare-ajutor-extern-9934231
9934231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.