Grecia a pierdut statutul de economie dezvoltată. Nu se mai încadrează în criteriile privind obligaţiunile şi facilităţile de creditare

Postat la 12 iunie 2013 68 afişări

Grecia a devenit prima piaţă dezvoltată retrogradată la statutul de piaţă emergentă de către furnizorul de indici bursieri MSCI, deoarece nu mai îndeplineşte criteriile de calificare după scăderea principalului indice al bursei de la Atena cu 83% din 2007.

Grecia a pierdut statutul de economie dezvoltată. Nu se mai încadrează în criteriile privind obligaţiunile şi facilităţile de creditare

 Astfel, Grecia nu se mai încadrează în criteriile privind obligaţiunile şi facilităţile de creditare, vânzările în lipsă şi transferabilitatea, a anunţat MSCI, cel mai mare furnizor de indici bursieri din lume, a cărui bază de clienţi cuprinde investitori cu active în valoare totală de 7.000 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Qatar şi Emiratele Arabe Unite au fost avansate la statutul de pieţe emergente, în timp ce Marocul a fost retrogradat de la piaţă emergentă la piaţă de frontieră.

Coreea de Sud şi Taiwanul au fost menţinute la nivelul de pieţe emergente, iar acţiunile chineze listate pe aceste burse ar putea fi incluse în scurt timp în categoria emergentelor, potrivit unui comunicat al MSCI.

Guvernul elen nu a mai fost prezent pe piaţa obligaţiunilor din luna aprilie a anului 2010. De atunci, Grecia a intrat în două acorduri de finanţare externă cu UE şi FMI în valoare totală de 240 miliarde de euro, însoţite de măsuri dure de austeritate, iar implementarea reformelor structurale a fost întârziară de tensiunile politice şi de protestele populaţiei faţă de reducerea pensiilor şi salariilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-a-pierdut-statutul-de-economie-dezvoltata-nu-se-mai-incadreaza-in-criteriile-privind-obligatiunile-si-facilitatile-de-creditare-10958879
10958879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.