Grecia a finalizat împrumutul de 61,9 miliarde euro, acordat de ţările din zona euro

Postat la 20 august 2018 95 afişări

Grecia a ieşit, luni, din programul de împrumut de urgenţă (bailout) în valoare de 61,9 miliarde de euro (55 de miliarde de lire sterline sau 70,8 miliarde de dolari), acordat pentru trei ani de Mecanismul european de stabilitate (European Stability Mechanism, ESM), transmite BBC.

Grecia a finalizat împrumutul de 61,9 miliarde euro, acordat de ţările din zona euro

Drept urmare, pentru prima dată în opt ani, Grecia speră să se poată împrumuta din nou de pe pieţele interanţionale.

Împrumul a fost acordatat pentru a face faţă crizei datoriilor, fiind cea de-a treia parte din cel mai important plan de salvare (bailout) din istoria financiară mondială. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Greciei pentru a face faţă crizei s-a ridicat la aproximativ 289 de miliarde de euro, pentru care Grecia va avea nevoie de câteva decenii pentru a-i rambursa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.