Greblă, despre punctele de ajutor postseismic: Sunt stabilite, dar nu sunt astăzi operaţionale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 februarie 2023 10 afişări

Greblă, despre punctele de ajutor postseismic: Sunt stabilite, dar nu sunt astăzi operaţionale

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, afirmă că, în prezent, nu există puncte de prim ajutor, dar acestea pot fi operaţionalizate în şcoli, instituţii de stat şi săli de sport în cazul unui cutremur.

„Nu avem puncte, sunt stabilite dar nu sunt puncte care să fie astăzi operaţionale, pentru că este vorba de şcoli, instituţii de stat, săli de sport, etc, dar care imediat dacă doamne fereşte se întâmplă un cutremur pot fi folosite pentru o adăpostire temporară. Există internatele, există şcolile, internatele de licee, ale facultăţilor, pentru că în cazul unor asemenea evenimente, cursurile facultăţilor, programul de funcţionare a şcolilor se întrerupe, astfel încât există spaţii suficiente, predeterminate pentru un asemenea nedorit eveniment”, spune Toni Greblă.

Prefectvul Capitalei afirmă că „cvasi-majoritatea clădirilor şcolare sunt expertizate”.

„De altfel, ce s-a construit, mai ales după anul 1977, s-a construit respectând o normă foarte strictă care permite clădirilor să reziste la un cutremur de cel puţin 8 grade pe scara Richter”, încheie Greblă..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greblă,
cutremur,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.