GRAFICUL SĂPTĂMÂNII: Un an greu pentru căpşunari

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 decembrie 2012 30 afişări

Criza economică şi a pieţei muncii din ţări ca Marea Britanie, Spania şi Italia au afectat influxurile de bani de la lucrătorii migranţi către ţările lor de origine, aşa cum o dovedesc Polonia, România şi Bosnia, observă OECD.

Iniţial, migranţii au continuat să trimită bani acasă, preferând să reducă din cheltuielile lor personale, însă odată cu întoarcerea recesiunii ar putea fi nevoiţi să taie din sumele trimise ori să vină acasă. "Lucrătorii care pot circula liber în zona euro, precum cei din Polonia şi România, se întorc deja acasă în număr mare, spre deosebire de cei din Africa sau America Latină, care preferă să rămână, de teama că nu vor mai putea reveni în Vest", susţine OECD.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-un-an-greu-pentru-capsunari-10362156
10362156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.