GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Supraofertă pe piaţa muncii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 noiembrie 2013 82 afişări

Trenarea cererii interne a determinat menţinerea unui ritm lent al angajărilor pe perioada verii, plasarea ratei şomajului BIM la un nivel superior mediei ultimilor patru ani (7,5% în iunie-august) şi deteriorarea aşteptărilor companiilor referitoare la ocupare, arată BNR în cel mai nou Raport asupra inflaţiei.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Supraofertă pe piaţa muncii

În acest context, dinamica anuală a câştigurilor salariale a rămas moderată în sectorul privat, nu s-au acordat majorări ale salariilor din sectorul bugetar în anul curent, iar costurile unitare cu forţa de muncă în industrie au continuat să scadă comparativ cu vara lui 2012.

Anticipaţiile managerilor companiilor privind ocuparea până la finele anului 2013 indică menţinerea unor condiţii nefavorabile absorbţiei de forţă de muncă în majoritatea sectoarelor economice, îndeosebi în construcţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-supraoferta-pe-piata-muncii-11718447
11718447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.