GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţele României pentru 2014

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 noiembrie 2013 321 afişări

Comisia Europeană estimează pentru România o creştere reală a PIB de 2,1% în 2014 şi 2,4% în 2015, ca efect al ameliorării economiei globale şi al reformelor de pe piaţa internă a muncii.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţele României pentru 2014

În raportul cuprinzând prognoza de toamnă pentru ţările membre, publicat săptămâna trecută, CE apreciază că motorul principal al creşterii economice se va deplasa la anul de la exporturile nete spre cererea internă (deplasarea pe care majoritatea analiştilor o prevăzuseră anul trecut pentru 2013).

Investiţiile ar urma să-şi revină, ca urmare a unei mai bune absorbţii a fondurilor UE şi a relansării marilor proiecte de infrastructură, iar cererea internă ar urma să-şi revină ca efect al creşterii ocupării forţei de muncă şi al unei inflaţii moderate. CE notează că majorarea consumului guvernamental va fi însă limitată de continuarea consolidării fiscale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-sperantele-romaniei-pentru-2014-11656688
11656688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.