GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Piedici în calea fericirii Estului

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 februarie 2014 165 afişări

România continuă să aibă cea mai mică rată a şomajului dintre ţările sud-est-europene analizate de BERD în raportul privind perspectivele economice pentru 2014.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Piedici în calea fericirii Estului

Pe ansamblu însă, zona continuă să aibă rate ale şomajului pe termen lung (peste 12 luni) mai mari cu 3-4% decât înainte de criză, iar rata medie a şomajului pe termen lung în zonă este de 16%, faţă de 6% în cazul Europei Centrale şi Baltice.

BERD remarcă relaţia între persistenţa creditelor neperformante şi şomajul pe termen lung, ambele fiind considerate principalele obstacole în calea unei relansări reale a economiei: ponderea creditelor neperformante a continuat să crească în majoritatea ţărilor zonei analizate.

Ca atare, redresarea economică va continua în 2014, estimează BERD, dar doar cu rate modeste de creştere a PIB real (2,1% pe ansamblul zonei, 0,7% pentru Bulgaria, dar 2,4% pentru România).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-piedici-in-calea-fericirii-estului-12009484
12009484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.