GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Pentru cine scad preţurile

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 iunie 2014 102 afişări

Redresarea activităţii economice din Europa Centrală şi de Est, combinată cu inflaţia redusă, se dovedeşte mult mai solidă decât s-a estimat iniţial, reiese dintr-un raport al UniCredit.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Pentru cine scad preţurile

Aceasta se explică printr-o serie de factori, între care recoltele bune, renegocierea contractelor cu Gazprom care a permis reducerea tarifelor la utilităţi în ţări ca Ungaria, precum şi conflictul dintre Rusia şi Ucraina care a frânat anumite exporturi central-europene către Rusia, ca de pildă produsele alimentare poloneze, accentuând presiunea de scădere a preţurilor şi favorizând creşterea importanţei consumului intern ca motor de creştere economică.

Cu excepţia României, cred analiştii UniCredit, toate ţările din regiune vor încheia anul acesta cu o inflaţie sub ţintă. Ungaria a intrat deja într-o perioadă cu inflaţie anuală negativă (-0,1% în mai) şi există riscul ca acelaşi lucru să se întâmple şi în Polonia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-pentru-cine-scad-preturile-12854284
12854284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.