GRAFICUL SĂPTĂMÂNII: Ce arată barometrul economiei reale

Postat la 24 septembrie 2012 46 afişări

Anul trecut, cheltuielile corporaţiilor europene pentru fuziuni şi achiziţii s-au situat la 40% din valoarea dinainte de criza din 2008-2009, în principal din cauza îndatorării excesive acumulate cu ocazia tranzacţiilor pre-criză.

Corporaţiile au învăţat să fie prudente, apreciază analiştii Fitch Ratings, iar de acum înainte îşi vor asuma fuziuni şi achiziţii de proporţii numai în cazuri excepţionale. În plus, creşterea economică a Europei va fi scăzută în următorii ani şi sunt semne ale unei încetiniri a creşterii în SUA şi în anumite ţări BRIC, în special China, ceea ce creşte riscul tranzacţiilor şi scade estimările de profit pe termen scurt.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-ce-arata-barometrul-economiei-reale-10111282
10111282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.